ANDRITZ Oy – suomalainen teknologiaosaaja

PulpMill-3DGrafic-finetuned.jpg

ANDRITZ Oy on kansainvälisen teknologiayhtiön ANDRITZ AG:n tytäryhtiö, joka suunnittelee ja valmistaa Suomessa selluteollisuuden prosesseja ja laitteita. Toimipaikat sijaitsevat Suomen teollisen historian kannalta merkittävissä paikoissa: Savonlinnassa, Varkaudessa, Kotkassa, Lahdessa, Tampereella ja pääkonttori Helsingissä.

ANDRITZ Oy on ollut kehityksen kärjessä, kun perinteistä selluteollisuutta on kehitetty yhä ympäristö-ystävällisempään ja energiatehokkaampaan suuntaan, ja seuraavana merkittävänä teknologiaharppauksena häämöttää jo tulevaisuuden biotuotetehdas, jossa uusiutuvista raaka-aineista tehdään mitä moninaisimpia tuotteita yhteiskunnan ja ihmisten käyttöön.

Energiankulutuksen kannalta tämän päivän biotuotetehtaat ovat jo täysin omavaraisia ja tuottavat merkittäviä määriä vihreää sähköä ja lämpöä yhteiskunnan sähkö- ja kaukolämpöverkkoihin. Suomen talouskehityksen kannalta ANDRITZ Oy:n toiminta on vahvasti vientivetoista, ja ANDRITZ Oy:n laitetoimituksia ja osaamista on viety kaikkiin maailman kolkkiin, unohtamatta maan omia metsäteollisuusyrityksiä, joiden kanssa on yhdessä kehitetty ja toteutettu uusia innovatiivisia ratkaisuja ja jopa rakennettu Etelä-Amerikkaan uusia huippuluokan sellutehtaita.

Suomen teollisuuden ja kulttuurin yhteistyön kehittäjänä ja tukijana ANDRITZ Oy on aina ollut vahvasti mukana Savonlinnan Oopperajuhlien taustalla, ja on niin nytkin samalla intohimolla kuin omassa toiminnassaan.