DEKATI OY – PIENISTÄ HIUKKASISTA ISO ASIA

Dekati Oy on 20 hengen vientiyritys, jonka laadukkaat tuotteet ja hyvä maine tunnetaan ympäri maailman. Yrityksen tuotteet ja brändi henkivät innovatiivisesta globaalista yrityksestä. Jälleenmyyjäverkosto yltää 36 maahan ympäri maailman. Yritys myy ja valmistaa asiakkailleen pienhiukkasmittalaitteita ja laimennuslaitteistoja. Maailmantaloudellisesta tilanteesta huolimatta yritys on kasvattanut tulostaan 4 viimeistä vuotta. Miten pieni firma voi tulla toimeen alati muuttuvassa globaalissa kilpailukentässä? No tietenkin intohimolla, suomalaisella sisulla ja vahvalla visiolla!

Dekati kuva 1.jpg

Mistä nimi Dekati? Nimellä ja yrityksellä on tarina, joka kertoo teekkarinörteistä, joilla oli intoa ja hyvä liikeidea. Kaikki lähti aerosolitutkimuksesta ja yliopistossa kehitetystä sähköisestä alipaineimpaktorista. Pari innokasta kaveria perusti yrityksen ja sai lähipiiristä rahoituksen. Työ ja vapaa-aika vietettiin yhdessä. Poikien tapaan autoralliakin ajeltiin teollisuusalueen parkkialueella. Kerran autossa istuessa päätettiin keksiä nimi yritykselle. Sopivasti takapeilistä näkyi Kadetti, josta nimi Dekati väännettiin. Näin yritys sai nimensä, jota se yhä kantaa.

Dekatista on kasvanut kansainvälinen menestyvä yritys, joka ei ole unohtanut juuriaan. Yritys on ollut jo reilu 20 vuotta käytännössä samoilla suomalaisilla omistajilla. Yritys on ylpeä suomalaisista juuristaan ja suosii suomalaisia ja paikallisia alihankkijoita. Alkuperäisiä työntekijöitä on edelleen runsaasti. Matkalla on opittu malttia ja suunnitelmallisuutta, mutta yhä yrityksessä sykkii sama intohimoisen tekemisen henki.

Pienhiukkaset ja niiden mittaaminen ovat Dekatin ydinosaamista. Suomalainen pienhiukkastutkimus on kansainvälisesti huippulaadukasta. Yrityksen voima kumpuaa vahvoista alan osaajista ja innovatiivisesta tuotekehityksestä, jossa tuotteet tehdään asiakkaille heidän tarpeisiinsa. Asiakas on kaiken lähtökohtana ja välillä jopa mahdottomastakin tehdään totta. 

www.dekati.fi

Dekati2.jpg

Dekati3.jpg