Elcoline Oy on vuonna 2002 perustettu suomalainen, avainhenkilöidensä omistama urakointi- ja kunnossapitoalan yritys. Yrityksen asiakkaita ovat tyypillisesti suuret kansainväliset teollisuusyritykset ja päämarkkina-alueita ovat Suomi ja Ruotsi. Yrityksen liikevaihto on noin 7 M€ ja tällä hetkellä se työllistää 70 henkeä.

Elcolinen intohimoinen missio on; ”Yllätämme asiakkaan erinomaisella, uudenlaisella tekemisellä ja palvelulla. Olemme ylpeitä työstämme”. Arvojen keskiössä ovat luottamus, rohkeus ja tekemisen meininki sekä työpaikkojen luominen. Yritys on määritellyt itsellensä selkeät kasvutavoitteet. Vuonna 2020 yritys haluaa olla tilanteessa, jossa se työllistää yli 200 henkeä liikevaihdon ollessa yli 20 M€. Tämä tarkoittaa yli sadan uuden työpaikan synnyttämistä.

Mielestäni intohimoinen yritys on sellainen, jonka tekemistä ohjaa selkeä missio ja, jossa työntekijät kokevat ylpeänä olevansa osa suurempaa, omien arvojensa mukaista, tarinaa. Elcoline on määritellyt itsellensä selkeät tavoitteet sekä mission. Yritys on perustanut oman ”Elcoline Channel”-nimisen Youtube kanavan, jossa yrityksen henkilökunta kertoo julkisesti, omien tehtäviensä kautta, kuinka yrityksen tarina kohti tavoitteita etenee. Tarinan kerronta tapahtuu käytännössä kaksi kertaa viikossa julkaistavilla jaksoilla. Muun muassa tämä tekee Elcolinestä poikkeuksellisen intohimoisen yrityksen ja ilmentävät erinomaisesti sen asennetta sekä täysin ennennäkemätöntä, avointa, tapaa toimia.

Intohimoinen toiminta tukee Elcolinen kasvutavoitteita mm. yritysbrändin kehittymisenä sekä työnantajana, että toimittajana ja asiakkaana. Tämä helpottaa yrityksen liiketoiminnan kasvattamista käytännössä uusien asiakkaiden sekä uusien tekijöiden muodossa. Parhaana käytäntönä yritys vannoo uusien toimintatapojen ja tuotteiden rohkeaa kokeilemiseen, eli kokeilevan strategian nimeen. ”Välillä kuuluukin saada turpiin, mutta sitä paremmalta onnistumiset tuntuvat. Maailmaa ei rakenneta pessimismillä - vaan optimismilla, teoilla ja nöyrällä työllä”.

www.elcoline.fi

 

Elcoline Channel Teaser, video joka esittelee konseptin: