Megadonitsit (2) (1).jpg elvari_naytotmikolta_23 (2) (1).jpg elvari_naytotmikolta_6 (2) (1).jpg

Intohimoinen yritys- Elvari Korut Oy / Vihti

Elvari sai alkunsa keittiönpöydältä vuonna 2010. Olin vakavan sairastumisen jälkeen saanut äidiltäni kaksi pakettia askartelumassaa, fimoa. Perimmäinen tarkoitus oli keksiä minulle harrastus, jotta en tekisi niin paljoa töitä. Ei mennyt kauaakaan, kun massan työstäminen vei mennessään. Pyörittelin, ideoin, kokeilin ja kehittelin, aloin tekemään koruja kokoajan enemmän. Saatoin yölläkin saada uuden tavan työstää massaa ja heti seuraavana päivänä se oli kokeiltava.

Vuosi meni ja olin päätöksen edessä. Palaisinko vuorotteluvapaalta töihin vai uskaltaisinko lähteä yrittäjäksi? Yskänrakkulat huulissa mietin päätöstäni kaksi viikkoa. Valitsin yrittäjyyden ja minulle myönnettiin alkupotkuksi myös starttiraha.

Maalasin veljeni avustuksella käytetyn pakettiauton vaaleanpunaiseksi pensselillä. Sillä aloitin ja kiersin ympäri Suomea ensimmäisenä puolena vuotena 80 myyntipäivää. Aika meni siivillä ja huomasin pian, että tarvitsen apua. Vuonna 2012 palkkasin ensimmäisen työntekijäni. Nyt meitä on jo ollut parhaimmillaan kuusi, neljä täysipäiväistä tekijää ja muutama yrittäjä kiirepuna. Keittiönpöydältä siirryttiin pian talon yläkertaan ja kun sielläkin tilat kävivät pieneksi, rakennutin pihalle vanhoista toimistokonteista 80 neliöisen Korutehtaan, vaaleanpunaisen tietysti, sisältä ja ulkoa.

Valikoimaan kuuluu pääasiassa värikkäät, hauskat karkkikorut, jotka laittavat paatuneemmankin mielen hymyilemään, hömelöt eläinhahmot sekä hoitoalalle suunnatut pilleriaiheiset korut ja asusteet. Parhautta on saada ihminen pysähtymään vaaleanpunaiselle myyntikojulle ja nähdä, kun suu alkaa kääntymään hymyyn. Hetken pysähdys ja hymy.

Elvari tunnetaan vaaleanpunaisesta ja touhottavasta, iloisesta meiningistä. Kaikki Elvarin tuotteet tehdään rakkaudella käsin, edelleen siitä materiaalista, mihin intohimoinen rakkaus syttyi keittiönpöydällä viisi vuotta sitten. Jälleenmyyjiä Elvarilta löytyy puolisen sataa ympäri Suomea, suurimpana SiljaLinen laivat. Lisäksi koruja saa ostettua nettikaupasta sekä myyntitapahtumista, missä kierrämme noin 150 myyntipäivää vuodessa.

”Ihan itte oon tehny kaikki.” Edelleen. Käsintyönä, sormenjälkeni on jokaisessa korussa. 
Sanna Leinonen, Elvari Korut.

www.elvari.fi