Ensavetec Oy on nuori mikkeliläisyritys, joka tuo uudentyyppiset energiaratkaisut osaksi kiinteistöjen talotekniikkajärjestelmiä. Yrityksen innovaatio on hyödyntää lämpöenergia suihkuvedestä. Yritys luo uutta ekologista ja puhdasta teknologiaa kuluttajien arkeen. 

Yrityksen toimiala on rakennusteollisuuden energiatehokkuusratkaisut. Yritys perustettiin tuoteinnovaation ympärille vuona 2014. Innovaatio sai alkunsa joitakin vuosia sitten, kun myyntipäällikkö Juha Lievonen setänsä kanssa ryhtyi kehittelemään asunnoissa olevaan ongelmaan ratkaisua. Jokaisessa asunnossa ja kiinteistössä on suuri energiahukkaa aiheuttava asia, suihku. Ideoinnin ja innovoinnin jälkeen syntyi lattialle asennettava suihkuveden lämmön talteenottolaite, joka ottaa talteen suihkuvedessä olevan lämpöenergian ja lämmittää sillä nopeasti suihkuun menevän kylmän veden. 

”Meitä ajaa joka päivä halu rakentaa energiaa säästäviä ratkaisuja jokaiseen kotiin. Me haluamme muuttaa energian tuhlaamista asunnoissa/kiinteistöissä niin, että asukkaan ei tarvitse muuttaa toimintatapojaan." Asuntojen suurin energiasyöppö on suihku ja jokainen meistä käy suihkussa yhden tai useamman kerran vuorokauden aikana, joten vettä ja ennen kaikkea energiaa tuhlataan valtavat määrät viemäristä alas. Me haluamme muuttaa tätä ongelmaa ja tähän tarvitaan intohimoa. Koska suihkussa käynti on niin arkinen asia, ettei kukaan ole oikeasti aikaisemmin miettinyt, että energiaa valutetaan ihan turhaan viemäristä alas.” sanoo yrittäjä Niko Halonen

Ensavetec on oman alansa uranuurtaja, yritys, joka haluaa saavuttaa tavoitteensa. Periksiantamattomuus, halu selvittää ja kehittää sekä löytää ratkaisuja mahdollisiin ongelmiin ovat yritykselle tärkeitä. Vaikka yritys on nuori, se on saanut jo tunnustusta. Yritys palkittiin vuonna 2015 Teknologiasta Tuotteiksi –tunnustuspalkinnolla.

www.ensavetec.com

ensavetec_rgb.jpg

 

Ensavetec Suihkuseinä ja allas.84.jpg