Frida Marina

Vuonna 2012 Kallioon perustettu Frida Marina- vintage kaupan tarina on hieno esimerkki nais- ja pienyrittäjyydestä. Frida Marinan perustaminen oli pitkäaikainen haave vintagea rakastavalle Marialle Tammistolle. Koko ikänsä second handia ja vintage harrastanut Maria on tehnyt harrastuksestaan ammatin, joka on monelle unelma. Maria kokee yrittäjänä olemisen elämäntapana. Se on osa elämää ja työ ja vapaa- aika kulkevat käsikädessä. Maria on luonut asiakkailleen kutsuvan keitaan, jossa ihmiset voivat rentoutua ja etsiä uusia käytettyjä aarteita jättäen kaupungin hälyn taakse. Frida Marina on omistajansa näköinen ja se onkin löytänyt tiensä asiakkaiden sydämiin rennolla ja lämpimällä tunnelmallaan.

Frida Marina-liike koostuu kahdesta osasta. Frida Marinan oma valikoima keskittyy lähinnä suomalaiseen vintageen kun taas second hand- kaupan puolella asiakkaat voivat myydä omia käytettyjä vaatteita omissa pienissä putiikeissa, jotka on nimetty. Erona perinteisiin kirpputoreihin on se, että Tammisto on rakentanut myyjille toimivat, mutta samalla puoleensavetävät myyntipaikat, joten kokonaisuus ei näytä kirpputorilta. Lisäksi samassa tilassa toimii sisustusliike Monk.

Frida Marina on osaltaan ollut mukana elvyttämässä Kallion kivijalkakauppaa ja alueelle onkin syntynyt oikein second hand kauppojen keskittymä. Frida Marinan maailma on ihan omanlaisensa ja Tammiston rakkauden vintageen voi aistia heti sisään astuessa. Sisään on helppo tulla ja asiakkaalla on aina tervetullut olo. Frida Marinan tarina on rohkaiseva esimerkki siitä että yksi nainen ja unelma voivat kantaa pitkälle.

Facebook