IPIK Design Oy on perustettu vuonna 2011 puhtaasta intohimosta vaatteiden suunnitteluun ja yrittäjyyteen. Iida Paasonen on lähtöisin yrittäjäsuvusta, joten yrittäjyys oli hänelle itsestäänselvyys jo ennen valmistumistaan vaatesuunnittelijaksi. ”Oma tyyli oli kuitenkin vielä hakusessa ja rohkeutta sekä kokemusta alalta puuttui. Paloni suunnitella, tehdä ja tuottaa mallistoa eettisistä, ekologisista sekä käyttäjälähtöisistä tarpeista sai kuitenkin tilaisuuden entisen opettajani, Ilona Kaupin, otettua minuun yhteyttä muutama kuukausi valmistumiseni jälkeen”.

No More Seasons -vaatemallisto syntyi keväällä 2011 kahden vaatesuunnittelijan kapinasta kertakäyttökulttuuria vastaan. Kapinan taustalle perustettiin muotoiluyritys IPIK Design Oy. Nykyisin IPIK Design on yhden naisen yritys. Iida vastaa itse tuotteiden suunnittelusta ja vaatteiden kaavoituksesta. Kankaanpaino-, värjäys- ja ompelutyön hän teettää kotimaisilla alihankkijoilla. 

No More Seasons -tuotteissa käytetään ns. zero waste -kaavoitustekniikkaa, jossa tuotteiden valmistuksessa syntyvä leikkuujäte on pyritty minimoimaan mahdollisimman lähelle nollaa prosenttia. Tuotteet syntyvät kunnioituksesta luontoa, ihmisyyttä ja käyttäjää kohtaan. Tuotteet valmistetaan piensarjana Suomessa.

Tuotemerkin tuotteita myydään muun muassa Iidan tunnelmallisessa pikku putiikissa "Hineessä". "Hinee" on muutakin kuin pikku putiikki Mikkelin keskustassa. Se on luovuuden, taidon sekä tekemisen halun esittelytila, jossa suositaan kotimaisia tuotteita. Myymälän tuotevalikoima vaihtuu muutaman kuukauden välein.  Näin sisältö pysyy mielenkiintoisena ja mahdollisimman monella toimijalla on mahdollisuus näyttäytyä siellä tuotteillaan.

Iidan yrityksen intohimosta kertoo se, että yrityksen toimia ei aina ohjaa raha, vaan visio ja tekemisen halu. Iida rakastaa työtään ja vaikka kurjina päivinä on tehnyt mieli paiskata hanskat tiskiin, lopettaminen ei ole ollut hänelle vaihtoehto. ”Kun kaadutaan, könytään takaisin pystyyn ja jatketaan matkaa”. 

www.ipikdesign.com

ipik design 1.jpg

ipik design 2.jpg

ipik design 3.jpg

ipik design 4.jpg