Etusivu / Suomeksi / IIF Intohimo 2015-2016 / Sata tarinaa / Jokiniemen kissahoitola

Jokiniemen Kissahoitola

Kissahoitola on yrittäjä Minna Ahosen lapsuuden unelman toteutuminen. Unelmaa kohti Minna on kulkenut ensin 13 vuotta sivutoimisena yrittäjänä, kunnes vuonna 2013 Minna teki päätöksen päätoimiseksi yrittäjäksi ryhtymisestä. Minnalla oli jo silloin vakituisia hoitolaisia ja hän huomasi, että tarvetta kissahoitolalle on.

Jokinimen kissahoitola 2.jpg

Minnalle eläimet ovat aina olleet hirvittävän tärkeitä. Minna kokee olevansa nyt siinä työssä, jossa hänen osaamisensa ja koulutuksensa pääsee oikeuksiin. Minna perään kuuluttaa muitakin tekemään sitä työtä, johon tuntee sydämensä paloa.

Minna kertoo, että yrittäjyys on asiakaspalvelutyötä, jossa kuitenkin saa itse päättää omista asioista. Minna huomioikin asiakkaat kokonaisvaltaisesti. Kissan omistaja on kuitenkin se, joka varaa ja maksaa kissan hoidon.  Minna kohtaa työssään erilaisia ihmisiä ja joskus menee useampikin tovi jutellessa, kun asiakas kertoo omista asioistaan.

Minna on remontoinut kissahoitolaksi entisen navetan. Jokainen hoitoon tuleva kissa saa omaan käyttöönsä ikkunallisen huoneen. Jos samasta taloudesta tulee useampi kissa hoitoon, majoitetaan ne samaan huoneeseen. Nyt huoneita on kolme ja kiireisimpinä sesonkiaikoina kissoja on jouduttu majoittamaan jopa Minnan kotiinkin, jossa hoitokissojen käyttöön on varattu kolme huonetta. Kissojen hoitotarpeen kysyntään vastaamiseksi Minna remontoi miehensä kanssa lisää hoitohuoneita uuden kissahoitolan puolelle. Suunnitelmissa on saada 6 kissahuonetta lisää sekä toimisto-, myymälä- ja sosiaalitilat. Puolison tuki on ollut Minnalle tärkeää koko yrittäjyyden ajan, myös taloudellisesti. 

Minnan puheista loistaa läpi se, että Minna todellakin tekee sitä työtä, johon tuntee kutsumusta. Minna itse tiivistää sen näin: ”Välillä tuntuu pölijältä sanoa työksi, että saan rahaa siitä, että silitän kissoja”.

Tutustu hoitolaan: www.jokiniemenkissahoitola.fi  ja www.facebook.com/jokiniemenkissahoitola