iisakki1.jpg

Kelloliike Iisakin lehtimainos paikallislehdessä vuonna 1990.

Kelloliike Iisakki

1920-luvulta se alkoi ja jatkuu vaan…

Iisakki Nikolai Mäkelä aloitti perheyrityksemme historian kirjoittamisen jo ennen sotia. Alussa valikoimaan kuului myös alalle hieman ”vieraammat” tuotteet ja palvelut, kuten polkupyörät ja hautausurakointi. Niistä ajoista palvelukirjomme on hieman supistunut (hautausurakointi ja polkupyörät), mutta itse kello- ja korualan valikoima laajentunut ja monipuolistunut hurjasti. Pitkät perinteet ovat luoneet meille laajan ja vastuullisen roolin tällä alalla. Asiakkaistamme useat ovat käyneet liikkeessämme jo vuosikausia, jotkut jopa sieltä aikojen alusta saakka. Nykyään saatammekin palvella jo saman suvun asiakasta kolmannessa tai neljännessä polvessa. Tällöin asiakassuhteemme on muutakin kuin pelkkää puhdasta myyntityötä.

Iisakki Nikolai Mäkelä, jonka etunimestä muuten yrityksemme nimikin tulee, oli siis sukumme ensimmäinen kello- ja koruyrittäjä Loimaalla. Toinen sukumme yritysperinnettä jatkanut oli Eino Allan Mäkelä, jota paikkakunnalla kutsuttiin tutummin ”Eikaksi”. Eino (eli pappani) oli tunnettu ja monesti palkittu alallaan ja joka jatkoi perinnettämme eteenpäin. Eino ja hänen vaimonsa Liisi Mäkelä pyörittivät monta vuosikymmentä yritystä yhdessä, monet asiakkaistamme muistelevat edelleen näitä aikoja haikeudella.

Niihin aikoihin aloittelivat myös enoni Jyrki Mäkelä ja äitini Maikku Arra (omaa sukua Mäkelä) ensiaskelia tällä alalla. Enoni auto-onnettomuuden ja poismenon johdosta Maikku Arra teki päätöksen oman firman perustamisesta. Lajikirjo pysyi lähes samana, mutta nyt taloudellinen vastuu siirtyi hänelle. Elettiin 1990- lukua, aikaa, jolloin taloudellinen lama alkoi iskeä firmoja nurin. Nimeksi tuli Kelloliike Iisakki ja nyt firma pyörii jo 26.toimintavuotta tauotta. Seuraava askel on neljännen sukupolven (Valtteri Arra) hyppääminen ”vetovastuuseen”. Olen jo vastuunalainen yhtiömies ja tulevaisuus näyttää, siirtyykö liike edelleen minun lapsilleni. Perheyrityksen tärkeimpiä voimavaroja ja etuja on joustavuus jokapäiväisessä työssä. Myös tunnettuus on Loimaalla pitkien perinteiden johdosta hyvä. Meidät tunnetaan ja liike on kaikille tuttu. Perheyritys on voimavara, jota pitää osata käyttää hyväkseen. Kaupanteko on muuttunut 2010-luvulla rajusti, nettikauppa vie ison siivun vuosittaisesta myynnistä, mutta Iisakki yrittää pysyä muutoksessa mukana. Seuraavaa sukupolvea varten.

www.kelloliikeiisakki.fi