Kinuskilla.jpg Kinuskilla02.jpg Kinuskilla03.jpg

"Olipa kerran Kinuskilla. "

Kävellessäni harmaan sateisena helmikuun päivä tutustumaan Kinuskillan Yrittäjään, tuntuu kuin kävelisin satuun. Ulkoa vanha Ruukki Kellokoskella näyttää valkoisen rapatulta, hämmentävän kutsuvalta. Avatessani oven, astun toiseen maailmaan. Aistien maailmaan. Näen aivan ihania yksityiskohtia, seinillä, lattialla, katossa, aivan kaikkialla. Aivan ihana vanhan ajan musiikki. Ja ne tuoksut. Keittiöstä tuoksui valmistuvien herkkujen aromit. Taivas!

Sitten ovi aukesi uudelleen, Kinuskillan loihtija tuli sisään. Hänen lämmin hymynsä ja halauksensa toivotti tervetulleeksi. Mallan ollessa taitekohdassa elämässään, hän unelmoi Kahvila-Sisustusliikkeestä. Häntä hirvitti yrittäjyys, se oli jotenkin niin kaukainen asia. Mallan mies kannusti häntä joka käänteessä, tässäkin ottamaan selvää mitä yrittäjyys on. Malla otti selvää ja pisti tuumasta toimeen.

Mallalla oli selkeä visio siitä, minkälaista paikkaa hän haki. Hän löysi mutkan kautta Kellokosken Ruukin. Astuessaan ensikertaa sisään ensimmäiseen osaan tilaa, hän oli myyty, se oli siinä. Ruukki sai todellisen muodon muutoksen, jokainen pinta on käsitelty jotenkin. Ja se näkyy. Malla hyödynsi kyseisen seikan käynnistämällä Facebook tilin Kinuskillalle. Ottaen tarinaan mukaan kaikki tykkääjät, houkutellen ihmisiä haaveilemaan siitä mitä voikaan tulla. Marraskuussa 2011 Kinuskilla avasi ovensa. Kinuskilla itsessään on paisunut kuin pullataikina. Ei kestänyt kauaa kuin Sisustuskauppa myytiin pois ja siirryttiin kokonaan kahvilatoimintaan. Ja laajennettiin uudelleen ja uudelleen ja uudelleen. Ensin lisätilaa muutamaan kertaan, jonka jälkeen Konditoriokeittiön lisääminen. Konditorio on nyt 2 vuotinen. Ja Kinuskilla viisivuotinen.

Malla nosti esille 4 tärkeää vinkkiä yrittäjyyteen:

1. Usko omaan juttuun, ja selvennä itselle kenen kanssa haluat profiloitua. Ihmisten kanssa joihin todella voi luottaa ja että suhde antaa kumpaakin suuntaan asioita.

2. Minkälainen konsepti on? Se selkeyttää tekemistä, tärkeät arvot heijastuu konseptista.

3. Eettisyys. Kinuskillassa panostetaan laatuun monessa, kuten siten että he tilaavat kahvinsa pienestä paahtimosta nimeltä Johan & Nyström, jossa kahvi jauhetaan paikan päällä.

4, Oma vahva mieli & Vankkumaton tuki lähipiiriltä.

Kinuskilla on paljon enemmän kuin kahvila. Siellä jää murheet taakse ja jää aistien maailmaan. Havahtuu läsnäolevaksi siihen hetkeen.

www.kinuskilla.fi

Facebook