Etusivu / Suomeksi / IIF Intohimo 2015-2016 / Sata tarinaa / Kukkalinja Ky Inkeroinen

Kukkalinja Ky on kaiken kattava kukkakauppa, josta löytyy lisäksi hautauspalvelu, hääsuunnittelu, pihasuunnittelu sekä kukkakahvio, joka kulkee nimellä KukkaCafe. Yritys sai alkunsa vuonna 2006 kun kukkia rakastava yrittäjähenkinen Liisa Toikka tapasi toisen yrittäjähenkilön Virpi-Maria Sipilän. Kukkalinja toimi ensin pienellä paikkakunnalla, Voikkaalla, tavallisena kivijalkakukkakauppana. Parin vuoden päästä Kukkalinja laajeni toiselle paikkakunnalle Inkeroisiin samalla perustaen hautauspalvelun. Hautauspalvelun periaatteena on, että hautauspalvelu menee omaisten kotiin sopimaan asioista eikä omaisen tarvitse surun keskellä lähteä hautaustoimistoon. 

Vuonna 2011 yrityksessä tapahtui omistajamuutoksia, kun Sipilä luovutti osuutensa nuorelle yrittäjälle Anni Toikalle. Uusi yrittäjä oli uusi alalla ja käynyt vain muutamia sidontakursseja. Omistajavaihdoksen myötä myös alkuperäinen kukkakauppa Voikkaalla lopetettiin, mutta Inkeroisten liike säilyi. Hetken päästä Anni ja Liisa Toikka perustivat Kuusankoskelle toisen kaupan. Samaan aikaan Anni aloitti oppisopimuksella floristiopinnot ja valmistui v. 2013. Anni on opiskellut myös hää- ja juhlasuunnittelijaksi Tampereella vuonna 2012. Hääsuunnittelussa hääparille järjestetään heidän unelmiensa häät. 

Joulukuussa vuonna 2015 Kukkalinjan Inkeroisten piste laajeni KukkaCafeksi. Kahvila oli ollut molempien yrittäjien haave jo jonkin aikaa. Kahviossa on tarjolla itsetehtyjä leipomuksia niin suolaista kuin makeaakin. Tarjolla on myös luomukahvia sekä erikoiskahveja. Kahvio on mahdollista varata esimerkiksi kokouksien pitämiseen.

Kukkakauppa-ala on hyvin haastava taloudellisesta tilanteesta johtuen sekä sen takia, että tavalliset marketit myyvät kukkanippuja. Tästä johtuen kuluttajien mielikuva kukista ja ammattitaidosta käsitellä niitä vääristyvät. Myös hävikki on iso osa kukkakauppojen haastavuutta. Kukkalinjassa on kuitenkin aina tehty töitä rakkaudesta kukkiin sekä ammattitaidolla. Ilman näitä ainesosia kukkakauppa ei pysty menestymään.

www.kukkalinja.fi