Etusivu / Suomeksi / IIF Intohimo 2015-2016 / Sata tarinaa / Lemmikkihoitola Vierashuone

Lemmikkihoitola Vierashuone Oy

Simo aloitti kenneltoiminnan kymmenen vuotta sitten kasvattamalla hirvikoiria. Koko elämänsä eläinten kanssa tekemisissä ollut mies huomasi, että harrastuksesta voisi saada itselleen ammatin ja jopa uran. Vuonna 2011 urakkahommat sähköasentajana olivat taakse jäänyttä elämää ja Kempeleeseen nousi Lemmikkihoitola Vierashuone ja rinnalle vielä verkkokauppa lemmikkikauppa.fi. Eläintenhoitajan ammattitutkinto on Simon kolmas opiskeltu ammatti.

Simo.jpg

Hoitolaan tulee paljon löytöeläimiä, jotka ovat suurimmaksi osaksi kissoja. Eläinsuojelulaki edellyttää eläimen säilyttämistä 15 vuorokautta, jonka jälkeen eläin voidaan nukuttaa. Tämä hoitola tekee poikkeuksen: vain sairaat eläimet lopetetaan, lopuille Simo etsii kodin, hyvin usein myös omalla kustannuksellaan. Kissoille järjestetään sijaiskoteja joissa aremmat yksilöt voivat totutella ihmisiin ja näin saada pysyvän kodin. Sijaiskotitoiminta on kokonaan Simon kustantamaa ja ylläpitämää. Joinakin kuukausina eläinlääkärin kulut ovat niin valtavat, että oma palkka jää hyvin olemattomaksi. Eläimet hoidetaan myös eläinsuojelulain vaatimien hoitojen lisäksi, jos tarvetta on, tämä näkyy katteessa, mutta se ei yrittäjää haittaa. Pääasia, että eläimet ovat terveitä ja voivat hyvin.

Yrittämisessä Simoa kiehtoo se, että voi visioida aina uutta ja mahdollisuuksien mukaan toteuttaa omat suunnitelmat. Uusia ideoita kumpuaa tuon tuostakin ja aina katsellaan uusia mahdollisuuksia.
Lemmikkihoitolan asiakkaat ovat hyvin tyytyväisiä palveluun ja Simosta on upeaa tulla hyvin toimeen erilaisten ihmisten ja eläinten kanssa. Vakioasiakkaat luottavat silmäteränsä Simon hoiviin vuodesta ja lomasta toiseen ja aina vastassa on iloinen ja hyvinvoiva lemmikki. Välillä tulee kinkkisiä tilanteita varsinkin löytöeläinten kanssa, mutta kaikesta selviää, kun osaa neuvotella ja katsoa asioita laatikon ulkopuolelta.

Ensimmäistä kertaa elämässään Simo rakastaa työtään ja tekee sitä mielellään 365 päivää vuodessa ja 24 tuntia vuorokaudessa. Eläinbisnestä ei voi tehdä katteet edellä, vaan intohimo kumpuaa rakkaudesta eläimiin ja siihen mitä tekee.

vierashuone.fi