MPS - Arvokasta kasvua jokaiselle!

Missiomme ”Arvokasta kasvua jokaiselle” kuvaa erinomaisesti sitä, mikä on meille MPS:n työntekijöille tärkeää. Intohimoinen innostuksemme on ihmisissä – jokainen on hyvä jossain. Ihmiset ratkaisevat - Because companies are made up of people™, kuten sloganimme sanoo. Tiedämme, että hyvä johtaminen tukee paitsi tuloksellisuutta, ihmisen kykyä jatkuvasti kehittyä työyhteisöissä, joissa osataan arvostaa erilaisuutta ja optimoida jokaisen vahvuuksia mitä tulee osaamiseen, kokemukseen ja persoonallisuuteen. MPS tukee yksilön ja ryhmän vahvuuksien siirtämistä organisaation tulokseksi kaikissa työelämän vaiheissa.

Vuonna 1974 amerikkalainen nuorimies, Thomas GrosJean (27.5.1943–8.8.2006) ja Marcus Herold tapaavat ja yhteinen sävel löytyy nopeasti. Vuonna 1975 nuoret kumppanukset perustavat Suomeen yhteisen yrityksen, MPS:n, ja tuovat Suomen markkinoille täysin uudenlaista konsultointipalvelua – henkilöarviointia.

Siitä lähtien MPS on toiminut yritysten henkilöarvioinnin, rekrytoinnin, suorahaun, johtamisen ja henkilöstön kehittämisen ja uudelleensijoittumispalveluiden kumppanina Suomessa ja kansainvälisesti. Vuodesta 2012 alkaen olemme tehostaneet asiakkaidemme muutoksen läpivientiä korkealaatuisella verkkokoulutuksella. Yhtiön ja henkilöstön intohimo monikulttuuriseen toimintaan näkyy yhtiön kansainvälistymisenä, josta hyvänä esimerkkinä on MPS Kiinan vahva kasvu viimeisen 10 vuoden aikana.

Ratkaisujemme takana ovat aina olleet työhönsä intohimoisesti suhtautuneet asiantuntijat. Osaamisessamme yhdistyvät vahva työkäyttäytymisen ymmärtäminen ja liiketoiminnan haasteiden perusteellinen tunteminen. Olemme ylpeitä ystävällisestä ja ammattimaisesta toimintatavastamme, joka tukee asiakkaidemme johtamista, henkilöstöprosesseja ja työnantajakuvaa maailmassa joka on hämmentävän voimakkaassa muutoksessa.

MPS_650x350px.jpg

Takanamme on yli tuhat toimitusjohtajahakua, yli 200 000 henkilöarviointia, yli 50 0000 rekrytointia, yli miljoona verkkokoulutuskokemusta ja olemme auttaneet yli 10 000 henkilöä uudelle uralle uudelleensijoittumisohjelmissamme. Kokemuksella tiedämme, että hyvä johtaminen ovat lähtökohta liiketoiminnan menestykselle.

Jokainen MPS:n työntekijä on liideri. Liideriys on valinta – ei titteli eikä vakanssi, vaan halu ottaa vastuuta, olla vaikuttamassa ja viedä asioita yhdessä päätökseen.

http://www.mps.fi/