Metaenergia Oy - Intohimona ongelmien ratkominen

Vaikka Metaenergian toimitusjohtajan Pekka Vinkin sanavarastoon ei sana ongelma kuulu, niin jo lyhyen keskustelun perusteella käy kyllä selväksi, mistä energia yhtiön toimintaan löytyy, se on halu ratkoa ongelmia ja halu luoda.

Yhtiön juuret ovat Haapavedellä ja Metaenergia on toiminut vuodesta 2002 puhtaamman tulevaisuuden puolesta. Yhtiön tekijöinä toimii monialainen joukko sitoutuneita ja määrätietoisia insinöörejä ja muita ammattilaisia, jotka ovat määrätietoisuudella ja periksiantamattomuudella onnistuneet luomaan moduloidun biokaasun tuotantolaitoksen, joka rakennetaan merikonttiin. Prosessi toimii Metaenergian tehokkaalla kiintomädätysperiaatteella. Tämän avulla esim. maatila voi saavuttaa omavaraisuuden energian suhteen maltillisilla investointikustannuksilla. Moduloitu laitos muuntuu sujuvasti erilaisiin kohteisiin ja eri kokoluokkiin. Laitoksella tuotettavaa biokaasua voidaan käyttää lämmön- ja sähköntuotantoon tai vaikka ajoneuvojen polttoaineena.

Nyt on nähtävissä, että määrätietoinen työ alkaa tuottaa hedelmää, yhtiön kiireet painottuvat ongelmien sijaan tarjouslaskennan puolella. Metaenergia on hieno tarina siitä, kuinka määrätietoisuus, periksiantamattomuus ja kova työ palkitaan.