Etusivu / Suomeksi / IIF Intohimo 2015-2016 / Sata tarinaa / Pinguino Surfboards

 

Lainelautoja jäätyneiltä sisävesialtailta

Pinguino Surfboardsin tarina alkoi 2012 Espanjassa, kun mietimme olisiko surffilaudan tekeminen vaikeaa ja mitä siihen tarvittaisiin. Olimme tätä ennen surffanneet jo useampia vuosia eripuolilla maailmaa, mutta harvakseltaan myös Suomessa. Suomeen paluun jälkeen päätimme tutkia asiaa hieman tarkemmin, ja huomasimme Suomesta löytyvän yllättävän helposti tarvittavia materiaaleja.

Alussa homma toimi työn ohella harrastuksena. Huomasimme kuitenkin aika pian, että olemalla avoimia ja mukana keskustelussa surffiyhteisössä oma innostuksemme lautoja kohtaan tarttui muihinkin. Päästimme asiakkaat mukaan laudanteon prosessiin katsomaan ja tekemään itse ja näin saimme paljon uusia kavereita ja syvyyttä omaa intohimoamme kohtaan. Jokainen myyty lauta myi useita muita myöhemmin ja toimi parhaana markkinointina. 

Ensimmäisen laudan jälkeen halusi vain tehdä paremman, ja toisen laudan jälkeen pää olikin jo täynnä ideoita mitä haluaa kokeilla. Tämä sama kiinnostuksen ja kehittymisen halun liekki ei ole vieläkään sammunut, vaan uusia ideoita alkaa olemaan jo niin paljon, että niiden kaikkien toteuttaminen on käynyt ajanpuutteen vuoksi lähes mahdottomaksi. Aika toki hautaa joitakin hullutuksia, kun uusia tulee päivittäin, mutta silti joskus olisi varmasti ollut hyödyllistä kerätä ideoita talteen paremmin. Mielestämme tämä kiinnostus ja kehittymisen halu ovat todella tärkeä osa toimintamme jatkuvuuden kannalta. 

Toinen iso moottori kehittymiselle ja intohimolle ovat olleet asiakkaiden hymyt. Monessa yhteydessä olemmekin maininneet, että meille onnistumisen mittari ei ole ollut eikä ole vieläkään viivan alle jäänet hiluset, vaan asiakkaiden innostus ja ilo uudesta laudasta. Intohimo lautojen tekemistä kohtaan luo paineen myös kehittyä ja tämän vuoksi olemme investoineet uusiin parempiin tiloihin ja seuraavana ostoslistalla on cnc-kone, jolla lautojen muodoista saa vieläkin tarkempia ja matka kohti täydellistä surffilautaa jatkuu määrätietoisesti.

Jokainen yritys tarvitsee toimivan talouden toiminnan jatkuvuuteen ja olemmekin päättäneet laajentaa tuotekatalogia SUP-, leijalautailu- ja wakesurflautoihin. Näiden avulla kasvatettu kapasiteetti saadaan paremmin käyttöön ja pääsemme myös jatkamaan vakaammalla pohjalla lainelautojen kehittämistä.

www.pinguinosurfboards.com 

Pinguino Surfboards1.jpg

Pinguino Surfboards2.jpg

Pinguino Surfboards3.jpg