Intohimosta hyvään ruokaan ja mutkattomaan palveluun

IMG_9200.jpg

Ravintola Göstan tarina alkoi Serlachius-museo Göstan laajennussuunnitelmien myötä 2012. Taidesäätiö otti yhteyttä mänttä-vilppulalaiseen Pasi Heinoseen keväällä 2012 ja tarjosi mahdollisuutta ravintolayrittäjyyteen. Paikallisena yrittäjänä Pasi kiinnostui ehdotuksesta ja saadakseen ravintolatoimintaan Taidemuseon tulevia tiloja ja henkeä tukevan ravintolakonseptin, hän oli yhteydessä moniin eri ravintola-alan tunnettuihin tekijöihin. Paras yhteinen tarina löytyi Henry Tikkasen ja Pekka Terävän kanssa, jotka lähtivät yhdessä kehittämään konseptia. Ravintola avasi ovensa kesäkuussa 2014.

Ravintola Gösta palvelee monipuolisesti museon vierailijoita ympäri vuoden museon aukioloaikoina sekä tilauksesta ryhmiä myös muina aikoina. Kesäkaudella museoalueella sijaitseva tunnelmallinen Autereen tupa avaa ovensa kesäkahvilana, talvikaudella palvellen kokoustilana yritysasiakkaita ja juhlatilana perhejuhlissa.

Ravintolaa luotsaa Henry Tikkanen, vuoden kokki vuodelta 2001. Henkilökunta koostuu erilaisillavahvuuksilla varustetuista ravintola-alan ammattilaisista. Ravintola Gösta kutsuu myös vierailevia keittiömestareita valmistamaan illallisia yhdessä Göstan keittiön kanssa yhdistäen taidenäyttelyiden annin,musiikin ja makuelämyksen. Ruokamatka on taidematka!

Ravintolan palveluita on suunniteltu ja kehitetty niin, että mahdollisimman erilaiset tarpeet täytetään aina yhtä laadukkaasti. Kevään 2016 uutuutena avautuu Kartanon puolelle Taittinger-viinikellari samppanjan maisteluun tai alkumaljojen nauttimiseen. Intohimo tekemiseen piiloutuu päivittäisessä tekemisessä laadukkaiden raaka-aineiden valitsemiseen, annosten huolelliseen valmistukseen, pöytiin tarjoiluun, mutkattomaan ja huomioivaan palveluun ilman kikkailuja. Raaka-ainevalinnoissa ja menusuunnittelussa seurataan vahvasti sesonkeja. Yrityksen tahtotilana on olla Euroopan paras museoravintola 2020.

ravintolagosta.fi