Etusivu / Suomeksi / IIF Intohimo 2015-2016 / Sata tarinaa / Suomen Nuorkauppakamarit
Suomen Nuorkauppakamarit ry

Suomen Nuorkauppakamarit ry on vuonna 1957 perustettu järjestö ja verkosto 18-40 -vuotiaille aktiivisille, intohimoisille vaikuttajille. Suomen Nuorkauppakamarit on osa kansainvälistä Junior Chamber International (JCI) –järjestöä. Koska kyse on vapaaehtoistoiminnasta, intohimo on yksi toiminnan kulmakivistä. Me nuorkauppakamarilaiset olemme sitoutuneita tarttumaan epäkohtiin ja saamaan aikaan kestävän positiivisen vaikutuksen yhteisöissämme. Meillä on intohimoa ja rohkeutta ideoida uutta muutosmyönteisellä asenteellamme. Olemme mukana tässä toiminnassa täydellä sydämellämme.

Yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa tartumme haasteisiin ja haemme kestäviä ratkaisuja. Uskomme vahvasti, että kehittämällä johtajuutta ja yhteiskuntaa luomme parempaa tulevaisuutta. Vaikutamme yhteiskuntaan positiivisesti korostamalla nuorten aikuisten johtamistaitoja, vastuullisuutta, sisäistä yrittäjyyttä ja kansainvälisyyttä.

Toiminnan ydin ovat paikallisyhdistykset ja niiden intohimoiset jäsenet ympäri Suomen. Paikallisilla kamareilla on merkittävä rooli paikkakuntiensa elinvoimaisuuden edistämisessä – intohimoisen asenteen jakamisessa. Tuomme projekteissamme yhteen asukkaat, yritykset ja yhteiskunnalliset toimijat. Jäsenillemme tarjoamme mahdollisuuksia kehittyä projekteissa, koulutuksissa ja toimimalla luottamustehtävissä niin paikallisella, kansallisella ja kansainvälisellä tasolla.  Monille jäsenille nuorkauppakamari on myös tärkeä bisnes- ja ystäväverkosto.

Nuorkauppakamarilaiset toteuttavat vuosittain lukuisia erilaisia projekteja, kilpailuja ja teemapäiviä. Näistä esimerkkeinä ovat mm. Vuoden Nuori Johtaja, Tuottava Idea, Vuoden Nuori Menestyjä, Päivä Johtajana, Positiivisuusviikko, Joulupuu, Pop Up –hankkeet kaupunkikeskustojen elävöittämiseksi. Kesäkuussa 2016 Tampereelle odotetaan tuhansia kansainvälisiä vieraita Eurooppakokoukseen.

Suomessa jäseniä kaiken kaikkiaan on noin 5 000. Maailmanlaajuisesti jäseniä on yli 200 000 ja paikallisyhdistyksiä yli 5 000 yli 100 maassa.

www.nuorkauppakamarit.fi