Traplight Games – perustettu yhteisen intohimon ympärille

Vuonna 2010 kaksi kaverusta päätti hypätä tuntemattomaan ja lähteä toteuttamaan omia ideoita omassa yrityksessä. Nyt kuusi vuotta myöhemmin Traplight Games työllistää 15 ihmistä ja on kerännyt kahden miljoonan rahoituksen yritysidealleen. Yhdistävänä tekijänä on alusta asti ollut yhteinen intohimo pelaamista kohtaan.

Traplight Games erottuu monista muista pelitaloista yritysideallaan.
- Keskitymme kehittämään pelejä, joissa käyttäjät luovat sisältöä. Tämä tulee olemaan yhdistävä tekijä kaikissa peleissämme. Näin pelien sisältö pysyy rikkaana ja yhteisöllisyys on tiivis osa pelejä. Pelit tarinaltaan ja tyyliltään voivat olla hyvinkin erilaisia, Jari Paananen yksi yrityksen perustajista kertoo.

Vaikka yritys on kasvanut on yhteinen kiinnostuksen kohde, pelaaminen, säilyttänyt asemansa.
- Me kaikki olemme intohimoisia pelaajia ja harrastanut pelejä lähes koko elämämme. Vaikka tunnit venyvät välillä töissä pitkiksi, jäämme säännöllisesti pelailemaan yhdessä päivän päätteeksi. Pelisessioiden aikana voimme ideoida uutta, tarkkailla mitä muut pelifirmat ovat tehneet ja keskustella, mikä on toimivaa ja mikä ei. Myös yhteishengen kannalta pelihetkillä on oma paikkansa, Paananen kuvailee.

Pienestä yrityksestä suuremmaksi kasvaminen ei ole ollut pelkkää ruusuilla tanssimista.
- Onhan matkan varrella ollut kipuilua siitä, miten voimme säilyttää vapaan yhteisön ja tehdä luovasti hommia niin, että samalla asiat menee systemaattisesti eteenpäin. Roolien on pitänyt hieman muuttua ja olemme etsineet erilaisia prosesseja, jotka toimivat meidän yhteisössä. Silti yrityksemme ydin on säilynyt ja säilyy samana, Paananen selventää.

Yrityksen pyörittäminen on ollut perustajille huikea oppimiskokemus. Koska jokaisesta vaiheesta on voitu oppia jotain, eivät Traplight Gamesin perustajat tekisi mitään toisin.
- Tavoitteena meillä on nousta johtavaksi firmaksi UGC-pelien (user generated content) alalla. Monet pelit käyttävät pelaajien tuottamaa sisältöä hyödykseen, mutta yksikään toinen pelifirma ei ole profiloitunut puhtaasti UGC:n ympärille. Uskomme, että siinä on paljon opittavaa, Paananen sanoo.

Ennen kesää käyttäjät pääsevätkin vauhtiin sisällönkehityksessä, kun Traplight Games julkaisee Big Bang Racing -pelin.

www.traplightgames.com