Etusivu / Suomeksi / IIF Intohimo 2015-2016 / Sata tarinaa / Turun Teräskaluste

Turun Teräskaluste Oy

Heittäytymistä haasteisiin ja tinkimätöntä laatua

_R5A6707.jpgJuuri 70 vuotta täyttänyt perheyritys Turun Teräskaluste Oy (Tuteka) on metalliteollisuuden alalla harvinaisuus paitsi ikänsä myös tuotteidensa laadun ja toimintatapojensa vuoksi. Yritys valmistaa ruostumattomasta teräksestä, alumiinista ja värimetalleista irto- ja kiintokalusteita, tilataidetta ja muita erikoisrakenteita vaativiin kohteisiin.

Tutekan tuotteisiin voi törmätä luksusristeilijöissä, presidentin virka-asunnossa, suurlähetystöissä ja museoissa. Referenssikohteisiin kuuluu myös erään Lähi-idän maan entisen päämiehen huvijahti. Tällä hetkellä vienti suuntautuu mm. Arabiemiraatteihin, Karibialle, Singaporeen, Japaniin ja Saksaan.

– Palvelumme avainsanat ovat haasteellisuus ja vaativuus. Mitä vaikeampi työ, sitä kiinnostuneempia me olemme, toteaa varatoimitusjohtaja Aleksi Kiviniemi, joka edustaa perheyrityksen kolmatta polvea.

Alan yleisistä trendeistä poiketen kaikki Tutekan työntekijät ovat suomalaisia ammattilaisia, jotka työskentelevät vakituisessa työsuhteessa.

– Meillä on huippuluokan suunnittelutiimi ja parhaat osaajat tuotannossa. Meille saa toki tulla töihin mistä tahansa päin maailmaa, kunhan pystyy kommunikoimaan suomeksi. Ammattitaidon on oltava rautainen, mutta ratkaisevinta on silti oikea asenne. Tavoitteisiin päästään kovalla työllä, aina, Kiviniemi kertoo. Hänen mukaansa yrityksen suurimpana haasteena onkin osaajien löytäminen.

Erityisellä intohimolla Kiviniemi kertoo Mein Schiff -luksusristeilijöihin tehdyistä töistä, etenkin pääravintolan veistoksenomaisista portaista ja monista muista ravintolan erikoiskalusteista. Erityisen mieluista on myös tehdä tilataidetta, josta Kiviniemi mainitsee esimerkkinä Timo Sarpanevan lasiveistoksiin tehdyt RST-työt. Tutekan ylpeydenaihe on myös se, että yritys pystyy tekemään melko pienellä porukalla maailmanluokan projektitoimituksia kilpailukykyisesti.

Alan liiketoiminta on muuttunut 70 vuodessa paljon. Myös Tuteka on käynyt läpi suuria haasteita mutta onnistunut uudistumaan niiden myötä.

– Olemme panostaneet tuotantoteknologiaan ja korkeatasoiseen valmistussuunnitteluun ja kehittäneet toimintamallejamme ja prosessejamme, Kiviniemi kertoo.

www.turunteraskaluste.fi