Vahterus PSHE.jpg Kansainvälistymispalkinto 2015.jpg

Vahterus

Intohimolla eteenpäin – kasvua yrityksen ja asiakkaiden yhteistyöllä

Kun Vahteruksen levylämmönsiirtimiin erikoistunut perheyritys vuonna 1990 perustettiin oman pihan lampolaan, oli usko yrityksen menestymiseen kova. 26 vuotta myöhemmin voidaan todeta, että se usko kannatti. Menestyksen takana toimii rohkea yrittäjyys, innovatiivisuus ja tuotteeseen uskovat asiakkaat.

Vuosien aikana on Kalantilainen Vahterus valmistanut jo yli 43 000 levylämmönsiirrintä asiakkailleen yli 50 eri maahan. Jokainen tuote rakentuu aina Vahteruksen henkilöstön osaamisesta yhdistettynä asiakkaiden yksilöllisiin tarpeisiin. Kahta samanlaista tuotetta ei valmisteta, vaan jokainen on erilainen.

Vahteruksen asiakkaat ovatkin olleet keskeisessä asemassa yrityksen kasvun polulla, sillä monet sovellukset ja tekniset ratkaisut ovat syntyneet yhteistyössä asiakkaiden kanssa. Asiakkaat, jotka uskovat aidosti tuotteeseen, haluavat auttaa myös kehittämistyössä.

Asiakastarpeiden ollessa hyvinkin erilaisia, virheitä on matkan varrella sattunut, mutta niiden kautta on opittu lisää ja tuotteita kehitetty eteenpäin.

Myös oman henkilöstön luottamus Vahteruksen toimintaan on kestänyt koko yrityksen olemassa olon ajan. Maailmallakin huomioidun teknisen edelläkävijyyden taustalla onkin koko henkilöstön jatkuva halu kehittää ja viedä lämmönsiirrintekniikkaa eteenpäin. Vaikka ongelmia ilmenisikin, ne ratkaistaan aina yhdessä. Eri osastot, kuten myynti, tuotekehitys ja suunnittelu tekevät jatkuvasti tiivistä yhteistyötä. Vahteruksella yhdessä onnistutaan ja innostutaan taas lisää!

Viime vuosi oli Vahteruksen 25. toimintavuosi. Vuodesta 2015 muodostui Vahterukselle ikimuistoinen toisestakin syystä, sillä presidentti Sauli Niinistö luovutti yritykselle Suomen Tasavallan Presidentin kansainvälistymispalkinnon. Vahteruksella uskotaan yhä samoihin asioihin kuin ennenkin: henkilöstön osaamisen ja asiantuntijuuden jatkuvaan kasvattamiseen sekä asiakkaan aitoon kuuntelemiseen. Niin saavutetaan kasvua myös tulevaisuudessa.

www.vahterus.com