Etusivu / Suomeksi / Toiminta / Toimintavuosi 2010

Toimintavuosi 2010

Vuoden 2010 Oopperajuhlille asetettiin tavoitteeksi laadukkaiden oopperaelämysten luominen kansainvälisesti korkealla taiteellisella tasolla. Oopperajuhlien 2010 taiteellinen toteutus onnistui erinomaisesti. Kaikissa oopperoissa oli loistokkaita yksilösuorituksia orkesterin ja kuoron venyessä vaativien, mutta innostavien kapellimestarien edessä huippusuorituksiin.

Juhlakaudella esitettiin Olavinlinnassa kaikkiaan 6 oopperateosta ja näytöksiä oli yhteensä 25. Ohjelmiston linjan muodostivat oopperakirjallisuuden klassikot Tosca, Lucia di Lammermoor, Madama Butterfly , Carmen ja Figaron häät. Figaron häät nähtiin Olavinlinnan lavalla nyt ensimmäistä kertaa. Ohjelmistoa täydensi harvemmin esitetty teos Elektra.

Esiintyjästrategian mukainen vahva diversiteetti näkyi taiteilijakunnassa - Oopperajuhlien omissa esityksissä oli kaikkiaan 320 taiteilijaa, joista noin 260 oli Suomesta ja loput 15 eri maasta.

Vaikka pääsylippujen myyntitavoitteesta jäätiin jälkeen muodostui vuodesta kokonaistaloudellisesti ennakoitua parempi ja tilikaudesta ylijäämäinen.

Toimintakertomus ja tasekirja 2010.pdf.