Etusivu / Suomeksi / Laulukilpailu / Timo Mustakallio laulukilpailu

Timo Mustakallio -laulukilpailu

Savonlinnan Oopperajuhlat ja Timo Mustakallio -säätiö järjestävät Timo Mustakallio -laulukilpailua Savonlinnassa. Kilpailun tarkoituksena on auttaa uusia, lahjakkaita suomalaisia laulajia kehittämään kykyjään.

Vuoden 2013 Timo Mustakallio -laulukilpailun voitti sopraano Tuuli Takala. Suomen Kulttuurirahaston Eero Rantala -rahastopalkinnon sai mezzosopraano Pihla Terttunen.
 
Apurahavoittajat

  
Vuoden 2015 laulukilpailun säännöt:

Kilpailu on avoin suomalaisille laulajille, jotka ovat syntyneet vuonna 1989 tai sen jälkeen. Kilpailussa on yksi yhteinen sarja mies- ja naislaulajille. Osanottajalla saa olla enintään kahden vuoden kokemus laulajan ammatissa. Timo Mustakallio -laulukilpailuun voi osallistua enintään kaksi kertaa.

Kilpailuun ilmoittautuminen

Allekirjoitettu osallistumisilmoitus on toimitettava laulukilpailun sihteeristölle viimeistään 31.3.2015 mennessä (postileima 31.3.2015 riittää) osoitteella: Timo Mustakallio -laulukilpailu / Savonlinnan Oopperajuhlat, Olavinkatu 27, 57130 Savonlinna. Osallistumisilmoituksen voi tulostaa linkistä TMKL Ilmoittautumislomake 2015.pdf.

Osallistumisilmoitukseen on oheistettava seuraavat liitteet:

·    CV, jossa selvitys musiikkiopinnoista ja merkittävimmistä esiintymisistä sekä aiemmista kilpailuista (maksimissaan yksi arkki)
·    kopio passista tai muusta henkilöllisyystodistuksesta
·    editoimaton CD-levy, joka sisältää yhden liedin ja yhden ooppera-aarian pianosäestyksellä.
·    hakijan valokuva (vähintään 9 x 12 cm). Kuvan voi lähettää myös sähköpostitse jpg-tiedostona osoitteeseen: marikki.laaksonen@operafestival.fi
·    kilpailun ohjelmisto

Osallistumisilmoituksia tai niiden liitteitä ei palauteta. Faksilla tai sähköpostitse lähetettyä osallistumisilmoitusta ei hyväksytä. Myöhästyneitä tai puutteellisia osallistumisilmoituksia ei hyväksytä.

Esikarsinta
Kilpailutoimikunnan nimeämä esikarsintalautakunta valitsee CD-äänitteiden perusteella laulajia esikarsintaan, joka järjestetään toukokuussa Helsingissä. Esikarsinnassa kilpailija esittää yhden liedin ja yhden ooppera-aarian pianosäestyksellä. Esikarsintaa varten kilpailutoimikunta nimeää pianistin, mutta kilpailija saa halutessaan käyttää myös omaa pianistiaan. Kilpailijan on pyydettäessä toimitettava kilpailuohjelmistonsa pianomateriaali kilpailun sihteeristölle etukäteen.

Kilpailuun valittujen laulajien nimet julkistetaan karsintaa seuraavana päivänä Savonlinnan Oopperajuhlien kotisivuilla osoitteessa www.operafestival.fi. Kaikille kilpailuun valituille ilmoitetaan myös henkilökohtaisesti. Kilpailuun valituilla laulajilla on oikeus tehdä muutoksia osallistumisilmoituksessa ilmoittamaansa kilpailuohjelmistoon 15.5.2015 saakka. Tämän jälkeen muutoksia ei enää voi tehdä.

Kilpailujärjestyksen arvonta
Kilpailujärjestys arvotaan 18.7.2015 Savonlinnassa. Arvontatilaisuudessa on jokaisen kilpailijan oltava henkilökohtaisesti läsnä.

Kilpailun kulku ja ohjelma

Kilpailussa on kaksi erää (alku- ja loppukilpailu), jotka ovat julkisia tilaisuuksia. Ohjelman järjestys on molemmissa erissä vapaa mutta kilpailuohjelmiston kesto kussakin erässä saa maksimissaan olla 10 minuuttia.

Osanottajilla on mahdollisuus käyttää kilpailun säestäjiä. Ennen alkukilpailua kilpailijalla on oikeus harjoitella säestäjän kanssa yksi tunti. Kilpailijat voivat myös tuoda oman säestäjän omalla kustannuksellaan. Kilpailuohjelmiston kappaleet on esitettävä alkuperäisessä sävellajissa ja niiden alkuperäisellä kielellä. Ooppera-aarioista esitetään myös resitatiivi. Kilpailijan on pyydettäessä toimitettava kilpailuohjelmistonsa pianomateriaali kilpailun sihteeristölle etukäteen.

Alkukilpailu 19.7.2015 klo 11.00 Savonlinnasalissa
Ohjelma: Vapaavalintainen lied ja ooppera-aaria.

Loppukilpailu 19.7.2015 klo 19.00 Savonlinnasalissa
Ohjelma: Vapaavalintainen lied ja ooppera-aaria, ei kuitenkaan samat kuin alkukilpailussa.

Tuomaristo
Jorma Silvasti, puheenjohtaja
Ritva Auvinen
Topi Lehtipuu

Palkinnot
Timo Mustakallio -kilpailujen voittajan palkinto on suuruudeltaan 15 000 euroa. Lisäksi jaetaan 10.000 euron suuruinen palkinto Suomen Kulttuurirahaston Eero Rantalan rahastosta.

Kilpailun finaaliin valituille järjestetään mestarikurssi Savonlinnassa kesällä 2016. Kurssin rahoittaa Suomen Kulttuurirahaston Eero Rantalan rahasto sekä Savonlinnan Oopperajuhlat ja sen järjestelyistä vastaa Savonlinnan Musiikkiakatemia. Finaaliin valituille laulajille kurssi on maksuton.

Muita sääntöjä
Kilpailun palkintojen voittajat sitoutuvat esiintymään konsertissa Savonlinnasalissa Oopperajuhlakaudella 2016.

Kilpailun järjestäjällä on rajoittamaton oikeus radioida ja äänittää, kuvanauhoittaa, televisioida ja filmata sekä tehdä äänilevyjä kilpailuesityksistä ja esittää osia kilpailuesityksistä Internet-sivuilla ja muissa tietoverkoissa ilman eri korvausta kilpailijoille tai heidän säestäjilleen.

Kukin kilpailija maksaa esikarsintaan ja kilpailuun osallistumisesta koituvat matka- ja majoituskulunsa sekä mahdollisen oman säestäjänsä kulut itse.

Lisätietoja
Marikki Laaksonen, puh. 040 533 5210, marikki.laaksonen@operafestival.fi