Etusivu / Suomeksi / Info / Hyvä tietää

Pukeutuminen

Virallista pukeutumiskoodia Oopperajuhlille ei ole. Pukeutumisessa kannattaa ottaa huomioon esityspaikan erityisolosuhteet; sää ja ympäröivä luonto vaikuttavat myös linnan sisäpuolella.
Olavinlinnan katsomossa voi kesäiltoina olla viileää, joten varaa lämmintä mukaan. Helteellä linnassa voi taas olla hyvinkin lämmin, joten pukeuduthan silloin väljiin vaatteisiin ja varaa mukaan vettä muovipullossa. Linnan käytävien ja lattioiden kiveys edellyttää mukavia jalkineita.

Saapuminen

Oopperat alkavat klo 19.00. Saavu Olavinlinnaan ajoissa ja katsomoon viimeistään 15 minuuttia ennen esityksen alkua. Kun esitys on alkanut, myöhästyneet oopperavieraat pääsevät omalle paikalleen vasta ensimmäisellä väliajalla.

Pääsy Olavinlinnaan avataan iltaesityksissä klo 17.15.

Olavinlinnan katsomo on katettu ja istumapaikkoja on 2264 kpl.


Sisääntulotarkastukset

Olavinlinnaan kuljetaan sisääntulotarkastuksen kautta. Pisteellä tarkastetaan laukut, reput ja muut kantamukset. Järjestyksenvalvojat suorittavat tarkastuksen ennen linnalle johtavaa siltaa. Esitykseen tullessa kannattaakin varata totuttua enemmän aikaa.

Alueelle ei saa tuoda ampuma- tai teräaseita eikä vahingoittamiseen tarkoitettuja välineitä, monitoimityökaluja, räjähteitä, ilotulitteita, soihtuja, laserosoittimia, valotikkuja tai aerosoleja (esim. hiuslakka). Alueelle ei myöskään saa tuoda alkoholia, huumausaineita, lasipulloja.

Toivomme, että oopperavieraat toisivat mahdollisimman vähän laukkuja ja muita tavaroita mukanaan sisääntulotarkastusten nopeuttamiseksi. Kaikki kielletyt aineet sekä esineet on luovutettava pois.


Lapset 

Perheen pienimmätkin voivat nauttia Oopperajuhlista lastenoopperoissa, joita perinteisesti on ollut tarjolla joka vuosi. Aivan pienimmille Olavinlinna on melko haasteellinen paikka, siksi useimmat lastenoopperat järjestetään esimerkiksi Savonlinnasalissa. Iästä riippumatta jokaisella on oltava oma pääsylippu. Istuinkorokkeita on saatavana paikannäyttäjiltä. 


Olavinlinnan katsomo

Savonlinnan Oopperajuhlien oopperaesitykset ja osa konserteista järjestetään Olavinlinnan katsomossa. Olavinlinnan katsomossa on 2 257 istumapaikkaa ja kolme paikkaa normaalikokoisille pyörätuoleille. Katsomo lähtee nousemaan A-osassa 8. riviltä, B-osassa 10. riviltä ja C-osassa 9. riviltä. D-osassa nousu on kaikilla riveillä.

Aitiossa on yhteensä 134 paikkaa. Aitiopaikan lipun hintaan sisältyy väliaikatarjoilu oopperan 1. väliajalla ja lisäksi tervetuloa-tilaisuus Olavinlinnan eteishallissa klo 18.30. Virvoketarjoilu. Orkesteri on katsomossa syvennyksessä. Esitykset tapahtuvat Olavinlinnan isolla linnanpihalla, jossa on sadekatos.


Pyörätuolipaikat

Olavinlinnan katsomossa on kolme pyörätuolipaikkaa.

Pyörätuolipaikat, joihin asiakas tulee omalla pyörätuolilla, ostetaan Oopperajuhlien toimistosta, p. 015 476 750, sales@operafestival.fi.

Samalla voi ostaa tarvittaessa pyörätuolipaikkojen välittömään läheisyyteen sijoittuvan avustajan paikan -50% alennuksella

Maksuton pyörätuolikuljetus Tallisaaresta, joita on rajallinen määrä jokaiseen esitysiltaan, tulee tilata etukäteen Oopperajuhlien toimistosta.

Huomioittehan, että saapuessanne esitykseen pyörätuolilla tarvitsette pyörätuolipaikan!


Kuvaaminen ja tupakointi

Kuvaaminen, nauhoittaminen ja tupakointi on esityksen aikana kielletty ja myös matkapuhelimen virran on oltava poiskytkettynä.

Tekstilaite

Oopperat esitetään alkuperäisellä kielellään. Olavinlinnassa on tekstilaitteita, joissa laulettavan tekstin käännökset ovat suomeksi ja englanniksi.

Teosesittelyillä oopperat tutuiksi

Savonlinnan kesäyliopisto järjestää yhdessä Savonlinnan Oopperajuhlien kanssa teosesittelyjä.  Esittelyt pidetään suomeksi oopperailtoina kulttuurikellarissa (Olavinkatu 34) klo 17.00. alkaen ja ne kestävät noin 45 min, jonka jälkeen on varattu n. 15 min. aikaa yleisökysymyksille ja keskustelulle. Pääsymaksu on 8 €, jonka voi maksaa paikan päällä. Club Operan jäsenelle (avec) teosesittelyt ovat maksuttomia. Kulttuurikellarin ravintola on auki tapahtuman aikana ja vähintäänkin tunnin ennen tapahtuman alkua. Teosesittelijät löydät täältä.

Tilaisuuteen voivat osallistua kaikki aiheesta kiinnostuneet. Ryhmiltä toivotaan ennakkoilmoittautumista Savonlinnan kesäyliopistolle, puhelin 044 7730 998, kesayliopisto@savonlinna.net


Olavinlinnan ravintolapalvelut  ja väliaikatarjoilut

Olavinlinnassa on useita tiloja, joissa Ravintola Olavinlinna järjestää unohtumattomia ravintolaelämyksiä ennen esityksiä, väliajoilla ja esitysten jälkeen. Olavinlinnan pihoilla on useita myyntipisteitä, joista suurin on katsomon A-osan alapuolella oleva lämpiö. Ryhmien tarjoilut kannattaa varata etukäteen. Väliaikatarjoilut on varattavissa suoraan Osuuskauppa Suur-Savon myyntipalvelusta (Avoinna arkisin klo 8-17):
sales.suur-savo@sok.fi , puh. 029 123 9600 (0,0835 €/puhelu + 0,1669 €/min)tai verkkokaupasta.


Ooppera Backstage -kierrokset kesällä

Oopperaa on esitetty Olavinlinnassa jo yli 100 vuotta, jonka vuoksi linnaan liittyy runsaasti oopperaan liittyviä tarinoita. Ooppera Backstage -kierroksella on mahdollisuus kurkistaa Savonlinnan Oopperajuhlien kulissien taakse linnan ainutlaatuisiin historiallisiin puitteisiin.
Lue lisää 


Käsiohjelmat 2020

Kesällä 2020 on myynnissä käsiohjelmia jokaisesta omasta- ja vierailutuotannosta. Käsiohjelma sisältää libreton (laulutekstin) lisäksi mm. taustatietoa teoksesta ja säveltäjästä sekä ohjaajan ajatuksia itse ohjauksesta. Käsiohjelmissa teksti on sekä suomeksi että englanniksi. Hinta 15 €.


Konserttien käsiohjelmat

Konserttien käsiohjelmat (suomi-englanti) valmistuvat juhlakauteen 2020 mennessä ja käsiohjelman hinta on 5 €.

Savonlinnasali

Savonlinnasali sijaitsee osoitteessa Kylpylaitoksentie 4, Savonlinna (Spahotel Casinon vieressä).

Katsomo.jpg

Olavinlinna8.jpg

Olavinlinna4.jpg

Savonlinnan Oopperajuhlien sivuilla käytetään evästeitä käytön optimoimiseksi. Lue lisää. Voit estää evästeiden käytön selainasetuksista.
OK