Etusivu / Suomeksi / Info / Liikenneyhteydet

Saimaan sydämessä sijaitsevaan Savonlinnaan on helppo tulla omalla autolla, junalla, linja-autolla, lentäen Helsingistä tai vesitse.
     

Maanteitse tai raiteilla

Helsingistä automatka taittuu Lahden, Heinolan ja Mikkelin kautta Juvalle. Juvalta käännytään Valtatie 14:lle, joka tuo suoraan Savonlinnan keskustaan kaupungin länsipuolelta.

Aina, ja varsinkaan kesällä, ei tarvitse ajaa itse. Savonlinnaan Helsingistä ajettavat linja-autovuorot noudattavat yllä mainittua reittiä, tosin useissa yhteyksissä on vaihto Mikkelissä. Myös junalla matka taittuu mukavasti, ja uuden oikoradan myötä entistäkin nopeammin. InterCity-junat kuljettavat oopperamatkailijat sukkelasti Parikkalaan, josta kaikilta vuoroilta on paikallisjunayhteys suoraan Savonlinnan keskustaan.

Tampereelta omalla autolla matkustavien vaihtoehtoina on tulla joko Lahden tai Jyväskylän kautta Savonlinnaan. Tampereelta pääsee junalla Savonlinnaan Riihimäen ja Lahden kautta tai junalla Pieksämäelle, josta on bussiyhteys Savonlinnaan.

Oulusta Savonlinnaan autoilevien reitti kulkee Kuopion ja Varkauden kautta. Linja-autolla matkustavilla on useimmissa yhteyksissä vaihto matkan varrella. Junalla Oulusta matkustaville nopein yhteys kulkee Pieksämäen kautta, josta matka Savonlinnaan jatkuu linja-autolla.

Alla junien asemasivut aikatauluineen:

Savonlinna
Pääskylahti
Kerimäki
Retretti
Punkaharju
Lusto
Parikkala
   

Lentäen

Katso aikataulu Airlinkin sivuilta.

 

Veneellä

Niille, jotka haluavat tutustua Savonlinnan ympäristöön mieluummin omalla veneellä, tarjoaa seutu silmiä hiveleviä reittejä ja mielenkiintoisia satamia. Savonlinnaan voi seilata aina Suomenlahdelta saakka Saimaan kanavaa pitkin ja jatkaa edelleen kohti Pohjois-Savoa ja Pohjois-Karjalaa.   

Lisätietoa veneilystä Savonlinnan seudulla

www.saimaalle.com ja www.veneilysaimaa.com

Aikatauluhaku ja varaukset

Matkakeisari.fi hintavertailusta löydät helposti kaikki bussi- ja junayhteydet Savonlinnaan. Hakukone etsii kaukoliikenteen aikataulut ja hinnat Onnibussin, VR:n, Savonlinjan, Pohjolan Liikenteen ja Matkahuollon  tarjoamille liikenneyhteyksille

 


Savonlinnan Oopperajuhlien sivuilla käytetään evästeitä käytön optimoimiseksi. Lue lisää. Voit estää evästeiden käytön selainasetuksista.
OK