Etusivu / Suomeksi / Info / Oopperamatka

Mistä syntyy onnistunut oopperamatka?


Valitse ooppera

Savonlinnan Oopperajuhlien kesän 2020 ohjelmiston löydät helposti täältä. Ensikertalaisen kannattaa kysyä vinkkejä kokeneilta kävijöiltä. Kokematon kävijä saa ehkä eniten irti sellaisesta oopperasta, joka oopperakonkarista tuntuu liiankin tutulta. Oopperan kohdalla ei kannata ajatella niin, ettei samaa oopperaa kannata katsoa toiseen kertaan. Oopperakokemus ei nimittäin kärsi siitä, että juoni on tuttu, päinvastoin. Ohjausten ja esitysten väliset erot tekevät tutustakin teoksesta kokemuksena uuden.


Hanki liput

Liput voi ostaa täältä,  puhelinmyynnistä 0600 900900 (2 € / min+pvm) tai myyntipisteestä.


Etsi tietoa

Teokseen kannattaa tutustua etukäteen. Verkosta saat runsaasti teoskohtaista tietoa, myös musiikkinäytteitä. Kirjastoissa on yleensä kattava valikoima oopperatallenteita. Oopperat esitetään alkukielellä, mutta ne tekstitetään suomeksi ja englanniksi.


Varaa majoitus ja matkat ajoissa

Etenkin Savonlinnan keskustan majoituskapasiteetti tulee loppuun varatuksi jo varhaisessa vaiheessa, mutta Savonlinnan ympäristöstä löytyy myös erinomaisia majoitusvaihtoehtoja. Savonlinnaan pääsee hyvin julkisilla kulkuneuvoilla – varaa valmiiksi sinulle sopivat matkat joko lentäen, junalla tai linja-autolla. Lue lisää täältä.


Varaa väliaikatarjoilu etukäteen

Koska Olavinlinnaan mahtuu yli 2200 oopperavierasta ja näytökset ovat usein loppuunmyytyjä, väliaikatarjoilussa syntyy vääjäämättä jonoja. Tee ennakkovaraus sähköpostilla sales.suur-savo@sok.fi tai tilaa verkkokaupasta.


Käy teosesittelyssä ennen oopperaa

Vaikka ooppera on suuri kokemus ilman mitään ennakkovalmistautumista, pieni ennakkoperehtyminen tekee teoksen seuraamisen helpommaksi ja nautittavammaksi. Vajaan tunnin mittaisen pikaopastuksen illan teoksen maailmaan saa Kulttuurikellarissa oopperailtoina kello 17.00 järjestettävissä maksullisissa (8 €) teosesittelyissä, jotka antavat hyvän käsityksen illan oopperasta ja tarjoavat myös vinkkejä siitä, mihin asioihin kannattaa kiinnittää erityistä huomiota.

Kulttuurikellari on keskustassa (Olavinkatu 34), ja yksityishenkilöt voivat tulla paikalla ilmoittautumatta. Ryhmiltä toivotaan ennakkoilmoittautumista Savonlinnan kesäyliopistolle, puhelin 044 7730 998, kesayliopisto@savonlinna.net
 

Pukeudu esitykseen käytännöllisesti

Pukeutumisessa kannattaa seurata säätietoja. Katsomo on katettu, mutta kävelymatkoja varten on hyvä varautua sateeseen. Kerrospukeutuminen kannattaa mahdollisen viileyden tai kuumuuden vuoksi ja juomavettä on syytä varata mukaan. Kivilattiat ovat linnassa epätasaiset ja niillä on vaikea kulkea hyvin korkeakorkoisissa kengissä. Tutustu Olavinlinnaan tästä.

Varaa aikaa herkutteluun ja Savonlinnasta nauttimiseen

Kesäinen Savonlinna on herkuttelijan keidas. Satunnainen ruokapaikka löytyy myös ilman ennakkovarausta, mutta jos haluaa varmistaa ruokailun tietyssä paikassa, on hyvä tehdä paikkavaraus. Suositeltavaa on, että et rakenna liian kiireistä aikataulua, jotta ehdit nauttia vaikka torin vilinästä, taidenäyttelyistä tai risteilystä. Lue lisää alueen ravintoloista tästä.

Savonlinnan Oopperajuhlien sivuilla käytetään evästeitä käytön optimoimiseksi. Lue lisää. Voit estää evästeiden käytön selainasetuksista.
OK