Etusivu / Suomeksi / Ohjelmisto / Ohjelmisto 2019

TÄTÄ ON OOPPERA

Mitä ooppera on? Sitä, että sopraano laulaa ja yleisö nielee kyyneleitä? Sitäkin, mutta myös tarttuvia sävelmiä, valssin pyörteitä ja loputtomia kommelluksia. Kesällä 2019 Olavinlinnassa on lupa nauraa, sillä tarjolla on koomista oopperaa ja operettia.

Oopperajuhlien uutuus on Rossinin Sevillan parturi, tilannekomiikan vauhtimylly, jonka käänteistä Kari Heiskasen ohjaus ottaa kaiken irti. Oopperajuhlakuoro pääsee loistamaan Mozartin c-molli-messussa, joka kuullaan Kerimäen kirkossa.

Vanhoista suosikeista nähdään Verdin Rigoletto, hyytävän itkettävä klassikko, jossa draama kerrotaan maailman tunnetuimmilla aarioilla, ja Mozartin Ryöstö seraljista, huoleton satu, joka antaa aihetta miettiä kulttuurien kohtaamisia nyt ja aina.

Vierailujen myötä Savonlinnaan saadaan katkeamatonta esitysperinnettä ajoilta, jolloin Verdin oopperat ja kaikki maailman operetit syntyivät. Milanon La Scala tarjoaa Verdin harvoin kuullun oopperan Rosvot sekä Juhlakonsertin. Ja kun Wienin Volksoper pyörittää Straussin Lepakkoa Olavinlinnassa, tervapääskytkin alkavat tanssia.

Kesään kuuluu myös tehokkaasta tuomarityöskentelystä tunnettu Timo Mustakallio –laulukilpailu, joka etsii jälleen lupaavaa laulajaa tulevaisuuden tähtikartastolle.

TERVETULOA SAVONLINNAAN!

 

 Nautinnollinen kesämatka

Ooppera on parasta Oopperajuhlilla Olavinlinnan erityisissä puitteissa häikäisevän luonnon äärellä. Tutustu myös yhteistyökumppaniemme tarjontaan – suosittelemamme palvelut tekevät matkastasi todellisen kokonaisnautinnon.

Tervetuloa nauttimaan oopperasta ja Suomen kesästä! 

Muistathan myös uutiskirjeemme. Tilaajana saat aina ajankohtaista tietoa ja tarjouksia sähköpostiisi. 

 

 

Vko. Week Week 27

to 4.7. 19.00 Sevillan parturi Olavinlinna, ensi-ilta
pe 5.7. 19.00 Rigoletto PAJATSOLIPPU
pe 5.7. 19.00 Rigoletto Olavinlinna, ensi-ilta
la 6.7. 19.00 Sevillan parturi Olavinlinna

Vko. Week Week 28

ma 8.7. 19.00 Rigoletto PAJATSOLIPPU
ma 8.7. 19.00 Rigoletto Olavinlinna
ti 9.7. 19.00 Sevillan parturi Olavinlinna
ke 10.7. 19.00 Rigoletto PAJATSOLIPPU
ke 10.7. 19.00 Rigoletto Olavinlinna
pe 12.7. 19.00 Mozartin c-molli-messu Kerimäen kirkko
la 13.7. 19.00 Sevillan parturi Olavinlinna
su 14.7. 11.00 Timo Mustakallio –laulukilpailu Savonlinnasali, alkukilpailu
su 14.7. 19.00 Timo Mustakallio –laulukilpailu Savonlinnasali, loppukilpailu
Savonlinnan Oopperajuhlien sivuilla käytetään evästeitä käytön optimoimiseksi. Lue lisää. Voit estää evästeiden käytön selainasetuksista.
OK