Etusivu / Suomeksi / Ohjelmisto / Ohjelmisto 2020
Kausi2020.jpg
Kesällä 2020 Olavinlinnassa nähdään maailmalla nouseva Kuningas Roger, festivaalin historiassa harvinaista barokkioopperaa, Karita Mattilan juhlakonsertti sekä klassikot Carmen, La traviata ja Sevillan parturi. Savonlinnassa vierailee myös Kroatian kansallisooppera Euroopan kulttuuripääkaupungista Rijekasta.


Taiteellinen johtaja Ville Matvejeff:

Minulta on kysytty, kuinka aion Oopperajuhlia uudistaa. Oopperasta itsestään käsin. Kiinnostavat teokset, hyvä draama ja ravisuttava musiikki Saimaan kesäyössä ovat Oopperajuhlien sielu, jota haluan vaalia. Mukaan olen poiminut sellaisia laulajia, kapellimestareita ja ohjaajia, joiden tiedän tuovan Olavinlinnan näyttämölle raikkautta.

On suurenmoista saada esittää viimein Suomessa ainutlaatuisen hieno Kuningas Roger, joka on viime vuosina kokenut uuden tulemisen suurissa oopperataloissa mm Lontoossa, Bostonissa ja Tukholmassa. Mukana on myös tuttuja klassikoita, sillä elämässä tarvitaan kylmiä väreitä. Siksi kesällä 2020 Carmenista nähdään 1930-luvun Espanjaan viety, Oopperajuhlien rakastettu versio, ja La traviatasta psykologinen, yökerhoon sijoittuva ohjaus. Hersyvä Sevillan parturi esitetään uusin voimin.

Vieraamme tulee Euroopan kulttuuripääkaupungista Rijekasta. Kroatian kansallisooppera tuo Oopperajuhlille kaksi merkittävää oopperateosta, joita Suomessa nähdään vain harvoin. Julius Caesar on Oopperajuhlien historian ensimmäinen mestari Händelin ooppera ja yksi hänen parhaina pidettyjä teoksiaan. Jules Massenet’n herkkä Werther puolestaan on nähty Suomessa viimeksi yli 30 vuotta sitten. Ohjaaja Fabrizio Melano on amerikkalaisen oopperan supervaikuttaja, ja esitykset johtaa visionäärinen Yordan Kamdzhalov.

Yksi suomalaisista tähtisopraanoista on ylitse muiden: Karita Mattilan kansainvälinen ura on kestänyt pian 40 vuotta ja jatkuu yhä. Hän viettää 60-vuotisjuhliaan Olavinlinnassa yhdessä kapellimestari Hannu Linnun ja Oopperajuhlaorkesterin kanssa.

Olet lämpimästi tervetullut!

Ville Matvejeff

Savonlinnan Oopperajuhlien sivuilla käytetään evästeitä käytön optimoimiseksi. Lue lisää. Voit estää evästeiden käytön selainasetuksista.
OK