Esittely Introduction

Jules Massenet
Werther

Euroopan kulttuuripääkaupungin oopperatalo tuo mukanaan todellisen aarteen. Jules Massenet’n Werther on herkkä, lyyrinen ooppera, jossa soi 1800-luvun lopun aistillisuus. Se on esitetty Suomessa vain kahdesti, viimeksi yli 30 vuotta sitten.

Tekijäjoukko on huikea. Ohjaaja Fabrizio Melano ahmi oopperalibrettoja 10-vuotiaasta, hylkäsi yliopistouransa oopperan vuoksi, työskenteli New Yorkin Metropolitanissa 30 kautta ja on ohjannut sellaisia laulajia kuin Callas, Scotto, Pavarotti ja Domingo. (Ja perustanut Manhattanille japanilaisen ravintolan nimeltä Cho Cho San, joka tarjoili Puccini-sushirullia.) Hänen ohjauksensa Wertheristä on tyylikkään minimalistinen.

Kapellimestari Yordan Kamdzhalov voitti Jorma Panula -kilpailun 2009. Hänellä on linkki Suomeen myös mentorinsa Esa-Pekka Salosen kautta. Kamdzhalov on visionääri, joka ravistelee ja karttaa kliseitä luodakseen muutosta. Hän katsoo maailmaa laajasta perspektiivistä ja harrastaa tähtitiedettä: NASA nimesi hänen mukaansa asteroidin 52292.

Nimiroolissa laulaa slovenialainen Aljaž Farasin, ohjaaja Melanon löytö rooliin, ja Charlottena esiintyy Ivana Srbljan, joka jäi mieleen Jyväskylän menestyksekkäästä Carmenista.

Musiikinjohto Yordan Kamdzhalov
Ohjaus ja Lavastus Fabrizio Melano
Lavastussuunnittelijan assistentti Carry Lee Hent
Puvut Manuela Paladin Šabanović
Valaistus Dalibor Fugošić

Info Info

Esitykset:
26.7. (ensi-ilta)
29.7. & 31.7.2020, klo 19

Liput alkaen 95 €

Esityskieli ranska.
Tekstitys suomeksi ja englanniksi.
Esityksen kokonaiskesto n. 3 tuntia. Yksi väliaika.

Rooleissa mm.
Aljaž Farasin, Ivana Srbljan, Domen Križaj, Vanja Zelčić, Giorgio Surian, Robert Kolar, Marko Fortunato

Kroatian kansallisteatterin orkesteri
Savonlinnan Oopperajuhlien lapsikuoro

 

Syyskuun loppuun -10%
Ennakkovaraajille liput kaikkiin kesän 2020 esityksiin -10% syyskuun loppuun asti.

Kombolipulla -25 %
Uudella Kombolipulla näet ja koet enemmän. Kun ostat lipun omiin tuotantoihimme (Kuningas Roger, Carmen, La traviata ja Sevillan parturi), saat lipun vierailevan oopperatalon esitykseen (Werther, Julius Caesar) peräti 25 %:n alennuksella.

Kuvia Pictures

Savonlinnan Oopperajuhlien sivuilla käytetään evästeitä käytön optimoimiseksi. Lue lisää. Voit estää evästeiden käytön selainasetuksista.
OK