Tausta

Konstanze, Blonde ja Pedrillo ovat joutuneet siepatuiksi. Heitä pidetään pašša Selimin seraljissa. Belmonte on päättänyt etsiä rakastettunsa Konstanzen.

Ensimmäinen näytös

Belmonte on löytänyt tiensä seraljiin, jossa Konstanze, Blonde ja Pedrillo ovat vankeina. Hän törmää Osminiin, Selimin palatsinvartijaan. Osmin torjuu Belmonten tiedustelut. Pedrillo kertoo Belmontelle, miten he ovat seraljissa selvinneet. He päättävät, että Belmonte astuu Selimin palvelukseen voidakseen valmistella heidän yhteistä pakoaan. Selim tavoittelee Konstanzen rakkautta, mutta Konstanze muistelee yhä Belmontea. Selim ottaa Belmonten palvelukseensa. Epäluuloinen Osmin pöyristyy.

Toinen näytös

Osmin on ihastunut Blondeen. Blonde kertoo hänelle itsevarmasti, mitä odottaa mieheltä. He riitelevät. Konstanze antautuu epätoivon valtaan. Hän on kuitenkin päättänyt olla antamatta periksi Selimille, vaikka se tarkoittaisi väkivallan uhkaa.
Myös Blonde on sillä välin saanut pakosuunnitelman tietoonsa ja iloitsee avoimesti. Pedrilloa puolestaan pelottaa jo silkka ajatuskin paon vaaroista. Pedrillo tekee Osminin vaarattomaksi huumaamalla hänet. Belmonte toivoo paon onnistuvan. Konstanze, Belmonte, Blonde ja Pedrillo tapaavat keskustellakseen pakosuunnitelmasta. Naisten onnistuu vaientaa miesten epäilykset rakastettujensa uskottomuudesta.

Kolmas näytös

Pedrillo antaa naisille laulullaan sovitun merkin pakoon lähtemisestä, mutta Osmin saa kiinni kaikki neljä ja vangitsee heidät. Pako on epäonnistunut. Belmonte yrittää puhua Selimin ympäri vapauttamaan heidät lunnasrahoja vastaan. Samassa tulee ilmi, että Belmonten isä on Selimin arkkivihollinen. Selim julistaa raivoissaan vangeilleen teloittavansa heidät. Osmin riemastuu. Belmonte ja Konstanze lohduttavat toisiaan ja valmistautuvat kohtaamaan kuoleman yhdessä. Selim palaa ja päästää neljä vankiaan vapaaksi: ”Jota ei hyväntahtoisuudellakaan voi voittaa puolelleen, hänestä on paras hankkiutua eroon.” Selim jää palatsiinsa Osminin kanssa.

Savonlinnan Oopperajuhlien sivuilla käytetään evästeitä käytön optimoimiseksi. Lue lisää. Voit estää evästeiden käytön selainasetuksista.
OK