Oopperajuhlat ajaa sähköllä ja lataa Fortum Charge & Drive -pisteellä

Onnistuneen festivaalikauden jälkeen Oopperajuhlat tähyää jo tulevaisuuteen. Tavoitteena on päästövapaa huominen. Siinä apuna toimivat sähköautot ja Fortum. Yksi Oopperajuhlien käyttämistä autoista kesällä 2017 oli Kian täyssähköauto. Oopperajuhlien taiteellinen johtaja Jorma Silvasti ihastui äänettömään kulkuneuvoon välittömästi:

”Ympäristö ja luonto toimivat taiteessa inspiraation lähteenä ja jo siksi niistä on pidettävä huolta. Lisäksi sähköautoilu on rentoa meininkiä, mikä vaikuttaa positiivisesti liikenneasenteeseen”, Jorma kertoo.

Jorma tankkaa sähköä2.JPGTaiteellinen johtaja Jorma Silvasti laittoi Oopperajuhlien Kia-auton lataukseen ja kävi "tankkauksen" aikana kahvilla. 

Menopelin lataus sujuu kätevästi Mertalan Nesteellä, jossa sijaitsee Savonlinnan ensimmäinen Fortum Charge & Drive -pikalatauspiste. 

Tällä hetkellä Fortum Charge & Drive -verkostossa on Pohjoismaissa jo noin 1 400 latauspistettä, joista 450 on pikalatausasemia. Suomessa Charge & Drive -latauspisteitä on runsaat 130, joista 40 on pikalatauspisteitä. 
Sähköauton pikalataus kestää noin 30 minuuttia ja maksimiteho on 50 kW. Tuona aikana saadaan ladattua 80 prosenttia akkujen varauskapasiteetista, joka antaa noin 100 kilometrin toimintasäteen.

Katso latauspisteiden sijainnit täältä: http://map.chargedrive.com/

 

Savonlinnan Oopperajuhlien sivuilla käytetään evästeitä käytön optimoimiseksi. Lue lisää. Voit estää evästeiden käytön selainasetuksista.
OK