Etusivu / Suomeksi / Laulukilpailu / Timo Mustakallio -laulukilpailu 2019

Timo Mustakallio -laulukilpailu

Vuoden 2019 laulukilpailun säännöt:

Kilpailu on avoin suomalaisille laulajille, jotka ovat syntyneet vuonna 1993 tai sen jälkeen. Kilpailussa on yksi yhteinen sarja mies- ja naislaulajille. Timo Mustakallio -laulukilpailuun voi osallistua enintään kaksi kertaa.

Kilpailuun ilmoittautuminen tehdään sähköisellä ilmoittaumislomakkeella viimeistään 31.3.2019

Osallistumisilmoituksessa pyydetään perustietojen lisäksi:
• kilpailun ohjelmisto
• pianistin yhteystiedot, jos oma pianisti käytössä kilpailussa
• CV, jossa selvitys musiikkiopinnoista ja merkittävimmistä esiintymisistä sekä aiemmista kilpailuista (maksimissaan 2000 merkkiä)
Lisäksi sähköiseen ilmoittautumiseen liitetään seuraavat liitteet:
• audiotiedosto tai audiovisuaalinen tiedosto, joka sisältää yhden liedin ja yhden ooppera-aarian pianosäestyksellä, sopivat tiedostotyypit ovat .avi, .wav, .mp3, .mp4, .mov, (max koko 15Mt)
• hakijan valokuva, sopivat tiedostotyypit .jpg & .png (max 5Mt)  
Myöhästyneitä tai puutteellisia osallistumisilmoituksia ei hyväksytä.

SÄHKÖISEEN LOMAKKEESEEN PÄÄSEE TÄSTÄ.

Esikarsinta
Kilpailutoimikunnan nimeämä esikarsintalautakunta valitsee äänitteiden perusteella laulajia esikarsintaan, joka järjestetään toukokuussa Helsingissä. Esikarsinnassa kilpailija esittää yhden liedin ja yhden ooppera-aarian pianosäestyksellä. Esikarsintaa varten kilpailutoimikunta nimeää pianistin, mutta kilpailija saa halutessaan käyttää myös omaa pianistiaan. Kilpailijan on pyydettäessä toimitettava kilpailuohjelmistonsa pianomateriaali kilpailun sihteeristölle etukäteen. Esikarsinnassa kilpailijan on varustauduttava esittämään henkilötodistus tai passi.

Kilpailuun valittujen laulajien nimet julkistetaan karsintaa seuraavana päivänä Savonlinnan Oopperajuhlien kotisivuilla osoitteessa www.operafestival.fi. Kaikille kilpailuun valituille ilmoitetaan myös henkilökohtaisesti. Kilpailuun valituilla laulajilla on oikeus tehdä muutoksia osallistumisilmoituksessa ilmoittamaansa kilpailuohjelmistoon 20.5.2019 saakka. Tämän jälkeen muutoksia ei enää voi tehdä.

Kilpailujärjestyksen arvonta
Kilpailujärjestys arvotaan 13.7.2019 Savonlinnassa. Arvontatilaisuudessa on jokaisen kilpailijan oltava henkilökohtaisesti läsnä.

Kilpailun kulku ja ohjelma
Kilpailussa on kaksi erää (alku- ja loppukilpailu), jotka ovat julkisia tilaisuuksia. Ohjelman järjestys on molemmissa erissä vapaa mutta kilpailuohjelmiston kesto kussakin erässä saa maksimissaan olla 10 minuuttia.

Osanottajilla on mahdollisuus käyttää kilpailun säestäjiä. Ennen alkukilpailua kilpailijalla on oikeus harjoitella säestäjän kanssa yksi tunti. Kilpailijat voivat myös tuoda oman säestäjän omalla kustannuksellaan. Kilpailuohjelmiston kappaleet on esitettävä alkuperäiskielellä ja aariat alkuperäisessä sävellajissa. Ooppera-aarioista esitetään myös resitatiivi. Kilpailijan on pyydettäessä toimitettava kilpailuohjelmistonsa pianomateriaali kilpailun sihteeristölle etukäteen.

Alkukilpailu sunnuntaina 14.7.2019 klo 11.00 Savonlinnasalissa 
Ohjelma: Vapaavalintainen lied ja ooppera-aaria.

Loppukilpailu sunnuntaina 14.7.2019 klo 19.00 Savonlinnasalissa
Ohjelma: Vapaavalintainen lied ja ooppera-aaria, ei kuitenkaan samat kuin alkukilpailussa.

Tuomaristo
Jorma Silvasti, puheenjohtaja
Soile Isokoski
Topi Lehtipuu

Palkinnot
Timo Mustakallio -laulukilpailussa voittajille jaetaan kaksi palkintoa. Suuruudeltaan voittajan palkinto on 15.000 euroa ja Suomen Kulttuurirahaston Eero Rantalan rahastosta jaettava palkinto on 10.000 euroa. 

Kilpailun finaaliin valituille järjestetään mestarikurssi Savonlinnassa kesällä 2020. Kurssin rahoittaa Suomen Kulttuurirahaston Eero Rantalan rahasto sekä Savonlinnan Oopperajuhlat ja sen järjestelyistä vastaa Savonlinnan Musiikkiakatemia. Finaaliin valituille laulajille kurssi on maksuton.

Muita sääntöjä
Kilpailun palkintojen voittajat sitoutuvat esiintymään konsertissa Savonlinnasalissa oopperajuhlakaudella 2020.

Kilpailun järjestäjällä on rajoittamaton oikeus radioida ja äänittää, kuvanauhoittaa, televisioida ja filmata sekä tehdä äänilevyjä kilpailuesityksistä ja esittää osia kilpailuesityksistä Internet-sivuilla ja muissa tietoverkoissa ilman eri korvausta kilpailijoille tai heidän säestäjilleen.

Kukin kilpailija maksaa esikarsintaan ja kilpailuun osallistumisesta koituvat matka- ja majoituskulunsa sekä mahdollisen oman säestäjänsä kulut itse.

Lisätietoja antaa:

Marikki Laaksonen
marikki.laaksonen@operafestival.fi
Puh. 040 533 5210

Savonlinnan Oopperajuhlien sivuilla käytetään evästeitä käytön optimoimiseksi. Lue lisää. Voit estää evästeiden käytön selainasetuksista.
OK